Andělské recepty
Vítej milý kuchtíku či kuchařinko a věz, že i při vaření lze spolupracovat s Andílky.Pokud je požádáš, napoví Ti jistě, jak např.vylepšit nějakou polívčičku (jako v mém případě) či cokoliv jiného, jsou zkrátka skvělí a záleží jen na Tobě, jak moc si tyto úžasné světelné Bytůstky vpustíš do života.Tak s chutí do toho, přejeme Všem dobrou chuť .
"Andělská polévka"
10 dkg másla 2 lžíce krupice 3 brambory 1 tavený sýr hrst mladých kopřiv (v zimním období mraž.špenát) vegeta, sůl dle chuti
Postup:V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme dětskou krupičku a uděláme světlou jíšku.Zalijeme horkou vodou(já si ji předvařím ve varné konvici, je to rychlejší), do vařící polévky vhodíme brambory nakrájené na kostičky a vaříme je do měkka.Umyté a pokrájené kopřivy společně s vegetou a solí přidáme nakonec a již jen krátce povaříme, mladé kopřivy jsou hned měkkoučké.A v zimě mražený špenátek dáme o trošku dříve, jen atˇse rozpustí, také zbytečně dlouho nevyvařujeme vitamínky.A sýr?Ten prosím vhodˇte chvilinku před kopřivami, v zimním období společně se špenátkem, jen atˇse krásně rozpustí.Věřte kuchaříčci, že chutˇpolévky je vskutku Andělská.Přejeme Vám dobrou chuť a hodně Světýlka v životě.
"Andělské sušenky"
1 balíček sušeného droždí 1/4 šálku teplé vody 2 lžíce cukru 3 šálky hladké mouky 1 lžíce prášku do pečiva 1/2 lžičky soli 1/2 šálku másla 3/4 šálku mléka
Postup: Z vody, cukru a suš.droždí připravíme kvásek, necháme ho nakynout.Mouku, prášek do pečiva a sůl promícháme, přidáme máslo a mixujeme,až vzniknou jemné drobečky.Poté přidáme mléko, kvásek, lehce promícháme vidličkou, až se vše dobře spojí.Těsto necháme dobře vykynout na teplém místě asi 30 min.Poté vyválíme plát asi 1 cm silný, vykrajujeme různé tvary o průměru asi 7 cm, klademe na pečící papír, a necháme opět kynout, asi 45 minut. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 až 20 min. Dobrou andělskou chuť.