Andělské recepty 

Vítej milý kuchtíku či kuchařinko a věz, že i při vaření lze spolupracovat s Andílky.Pokud je požádáš, napoví Ti jistě, jak např.vylepšit nějakou polívčičku (jako v mém případě) či cokoliv jiného, jsou zkrátka skvělí a záleží jen na Tobě, jak moc si tyto úžasné světelné Bytůstky vpustíš do života.Tak s chutí do toho, přejeme Všem dobrou chuť .                       

 "Andělská polévka"

 10 dkg másla   2 lžíce krupice   3 brambory   1 tavený sýr   hrst mladých kopřiv (v zimním období mraž.špenát)   vegeta, sůl dle chuti   

Postup:V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme dětskou krupičku a uděláme světlou jíšku.Zalijeme horkou vodou(já si ji předvařím ve varné konvici, je to rychlejší), do vařící polévky vhodíme brambory nakrájené na kostičky a vaříme je do měkka.Umyté a pokrájené kopřivy společně s vegetou a solí přidáme nakonec a již jen krátce povaříme, mladé kopřivy jsou hned měkkoučké.A v zimě mražený špenátek dáme o trošku dříve, jen atˇse rozpustí, také zbytečně dlouho nevyvařujeme vitamínky.A sýr?Ten prosím vhodˇte chvilinku před kopřivami, v zimním období společně se špenátkem, jen atˇse krásně rozpustí.Věřte kuchaříčci, že chutˇpolévky je vskutku Andělská.Přejeme Vám dobrou chuť a hodně Světýlka v životě.

 "Andělské sušenky"

 1 balíček sušeného droždí    1/4 šálku teplé vody    2 lžíce cukru   3 šálky hladké mouky     1 lžíce prášku do pečiva       1/2 lžičky soli  1/2 šálku másla        3/4 šálku mléka

   Postup: Z vody, cukru a suš.droždí připravíme kvásek, necháme ho nakynout.Mouku, prášek do pečiva a sůl promícháme, přidáme máslo a mixujeme,až vzniknou jemné drobečky.Poté přidáme mléko, kvásek, lehce promícháme vidličkou, až se vše dobře spojí.Těsto necháme dobře vykynout na teplém místě asi  30 min.Poté vyválíme plát asi 1 cm  silný, vykrajujeme různé tvary o průměru asi 7 cm, klademe na pečící  papír,                 a necháme opět kynout, asi 45  minut. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 až 20 min. Dobrou andělskou chuť.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.